Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett

Reszelt almás sütit készítettem, ez volt az első próbálkozásom és isteni lett
hirdetés

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és félretesszük. A cukorból, tojásokból, margarinnal, tejjel, tejföllel, sóval, sütőporral (amit egy kevés ecettel felfuttatunk), és liszttel puha tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ügyelve arra, hogy a tészta a tepsi oldalára is kerüljön, hogy az alma leve ne folyjon ki.

Az alapot megszórjuk búzadarával, majd a lereszelt almát kézzel kinyomkodjuk a levétől, és a tésztára tesszük. A tetejére szórjuk a cukrot és a fahéjat. A másik tésztadarabot nagy lyukú reszelőn reszeljük rá az almára, általában három részletben, hogy egyenletesen befedje. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Ha szeretnél olcsón vásárolni ehhez a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!

Szétesik a fasírt? Ha ezt az 5 dolgot betartod mindig tökéletes lesz

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!