Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és félretesszük. A cukorból, tojásokból, margarinnal, tejjel, tejföllel, sóval, sütőporral (amit egy kevés ecettel felfuttatunk), és liszttel puha tésztát gyúrunk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ügyelve arra, hogy a tészta a tepsi oldalára is kerüljön, hogy az alma leve ne folyjon ki.
Az alapot megszórjuk búzadarával, majd a lereszelt almát kézzel kinyomkodjuk a levétől, és a tésztára tesszük. A tetejére szórjuk a cukrot és a fahéjat. A másik tésztadarabot nagy lyukú reszelőn reszeljük rá az almára, általában három részletben, hogy egyenletesen befedje. A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem sül. Miután kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!
Ha szeretnél olcsón vásárolni ehhez a recepthez, érdemes tájékozódni az akciós újságokból!
Szétesik a fasírt? Ha ezt az 5 dolgot betartod mindig tökéletes lesz