Elkészítés:
Mosd meg a padlizsánt, majd vágd fel vékony szeletekre. Szórd meg vegetával és sóval, majd hagyd állni legalább 30 percig, hogy levet eresszen. Ha tovább hagyod pihenni, az sem baj.
Készítsd elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat. A tojásokat enyhén sózd és borsozd meg. Amikor letelt a 30 perc, töröld le a padlizsán szeleteket papírtörlővel, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsd, majd forgasd meg őket lisztben, tojásban, végül zsemlemorzsában.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd süsd a panírozott padlizsán szeleteket aranybarnára. Amikor elkészültek, helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsepegtesd. Tálaláskor kínálj hozzá tartármártást, ahogy én is szoktam minden húsmentes rántott ételhez.
Jó étvágyat kívánok!