hirdetés
Pihe-puha piskóta egyszerűen: Ezzel a 3 trükkel neked is mindig tökéletes lesz, én már csak így csinálom!
Rengeteg variáció létezik a piskóta sütéshez, mi viszont most a legtökéletesebbet szeretnénk megosztani veletek, egyenesen Nagymamám konyhájából. Nagyon fontos, hogy a következő lépéseket pontosan betartsd, mert úgy lesz a legfinomabb, és elronthatatlan a piskótád.
Piskóta készítéskor fontos megjegyezni:
- Tojások felverése: Ahhoz, hogy a piskótád tésztája igazán légies legyen, figyelj oda a tojások felverésére. Alaposan keverd össze a tojásokat, amíg világos sárga, habos állagú masszát nem kapsz. Ettől lesz levegős, és puha majd.
- A liszt megfelelő elkeverése: Amikor a liszthez hozzáadjuk a felkevert tojásokat, óvatosan adagold, mert a túlzott keverés kemény, és sűrű tésztát kaphatsz. Ezt úgy érheted el, hogy lassú, felfelé irányuló keveréssel készíted el.
- Megflelelő hőmérséklet és sütési idő: Mindig ellenőrizd, hogy ne süsd túl a piskótatésztát, és hogy rendesen előkészített, már jócskán előtte előmelegített sütőbe tedd a készítményt. Ne nyisd ki a sütőajtót a folyamat közben, mert ettől elveszíti a piskóta majd a szép, levegős tartását.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!