Elkészítés:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. Ezután a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, a cukrot, az olvasztott margarint és egy csipet sót. A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, amíg sima, ruganyos tésztát nem kapunk. Letakarva, meleg helyen körülbelül 45 percig kelesztjük, míg a tészta a duplájára nem nő.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk. Négyszögletes darabokra vágjuk, úgy, hogy 20 db legyen belőle. Minden darab közepére egy-egy kanál lekvárt teszünk.
A lekvárral töltött tésztadarabokat óvatosan felcsavarjuk, majd hajtással lefelé egy kiolajozott tepsibe helyezzük. Hagyjuk őket további 20 percig pihenni, hogy még egy kicsit megkeljenek.
A bukták tetejét megkenjük egy felvert tojással, hogy szép fényes legyen. 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetejük szép aranybarna nem lesz, kb. 20-25 perc alatt.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne