ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Olcsó finom és kiadós! Dödölle, ahogy nagymamám készítette

dödölle
hirdetés

Elkészítésénél a burgonyát nyersen meghámozva és kockára vágva, kevés, gyengén sós vízben főzzük meg, törjük össze és a megmaradt levét egy csészébe öntsük le. A burgonya közé világosra pirított lisztet keverünk, s főzőlevéből kicsit visszaöntve, sima masszát kavarunk. Egy lábasba kevés zsíron hagymát pirítunk (esetleg megpaprikázzuk).Hagyjuk teljesen kihűlni a masszát, mert akkor lehet kanállal kiszaggatni, a hagymás lábasba és jól megpirítani. Óvatosan megforgatjuk a nagy galuskákat ebben a hagymás zsírban. A tészta félét hagymás zsír helyett kb. 1 dl tejföllel elkevert zsírban is megforgathatjuk.

Tálalásnál a tetejére sült szalonnát és tejfölt is rakhatunk.

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet:

A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz

A 3 legjobb gyomirtó házilag – Neked is nő a gaz a kertben? Így pillanatok alatt kiirthatod

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!