Elkészítésénél a burgonyát nyersen meghámozva és kockára vágva, kevés, gyengén sós vízben főzzük meg, törjük össze és a megmaradt levét egy csészébe öntsük le. A burgonya közé világosra pirított lisztet keverünk, s főzőlevéből kicsit visszaöntve, sima masszát kavarunk. Egy lábasba kevés zsíron hagymát pirítunk (esetleg megpaprikázzuk).Hagyjuk teljesen kihűlni a masszát, mert akkor lehet kanállal kiszaggatni, a hagymás lábasba és jól megpirítani. Óvatosan megforgatjuk a nagy galuskákat ebben a hagymás zsírban. A tészta félét hagymás zsír helyett kb. 1 dl tejföllel elkevert zsírban is megforgathatjuk.
Tálalásnál a tetejére sült szalonnát és tejfölt is rakhatunk.
Jó étvágyat!
Ez is érdekelhet:
A tökéletes piskóta 3 titka: amióta így sütöm nem esik össze és gyönyörű magas lesz
A 3 legjobb gyomirtó házilag – Neked is nő a gaz a kertben? Így pillanatok alatt kiirthatod