Elkészítés lépésről lépésre:
A vöröshagymát apróra vágom, majd kevés olajon aranybarnára pirítom. Hozzáadom a kockára vágott burgonyát, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Ízlés szerint fűszerezem pirospaprikával, őrölt köménnyel, Delikáttal és borssal.
A nokedlihez a lisztet, tojást, vizet és egy csipet sót sima tésztává keverem. Forrásban lévő vízbe szaggatom, és addig főzöm, amíg feljönnek a víz felszínére.
Amíg a burgonya fő, elkészítem a salátát. A lilahagymát felkockázom, az uborkát legyalulom és besózom. Miután az uborka levet eresztett, alaposan kinyomkodom, majd összekeverem a hagymával. Ráöntöm a tejfölt, sózom, borsozom, és jól összedolgozom.
Amikor a nokedli elkészült, leszűröm és hozzáadom a burgonyához. Jól összekeverem, és tálalom. Jó étvágyat kívánok!
Amióta tudom, hogy mire jó a füge fogyasztása, naponta eszem
Csak kevesen tudják, de erre való a mosógép harmadik rekesze!