hirdetés
Íme néhány tanács és variáció a ricottás olasz sütemény receptjéhez:
- Ez a sütemény tökéletes választás reggelire vagy egy tradicionális olasz nassoláshoz.
- Kísérd egy szép eper- vagy trópusi gyümölcssalátával, hogy tökéletes kombinációt alkoss.
- Ha a receptet sima liszttel készíted el, adj hozzá egy csomag sütőport is a jó siker érdekében.
- Egy másik változat az, hogy adj hozzá fél csésze tejet az alapkeverékhez, így könnyedebb és puha állagú süteményt kapsz.
- Kreatív változatosságként a tésztát két részre oszthatod és olvasztott csokoládét vagy erős kávét adhatsz hozzá, hogy márványos hatást érj el.
- Ha szereted a ricottás desszerteket, próbáld ki az olasz citromos süteményt olívaolajjal. Az olívaolaj különleges fondantot biztosít neki.
- Egy finom olasz habcsót is készíthetsz: válaszd szét a tojásfehérjéket a sárgájuktól, verj kemény habbá egy csipet sóval, majd apránként add hozzá a cukorszirupot, és verés közben addig, amíg szilárd habot nem kapsz. Ez a habcsó kiváló választás lehet citromos tortákhoz vagy norvég omlettekhez.
- Ami más olasz süteményeket illeti, ne hagyd ki a Colomba di Pasqua-t, egy húsvéti hagyományos kalácsot, melyet kristálycukorral, szeletelt mandulával és tört dióval díszítenek.
- Ha újragondolnád a korzikai „torta” rustikus sütemény receptjét, adj hozzá felvert tojásfehérjét a tésztához, és készíts egy vízzel, kristálycukorral és kakaóporral vagy csokoládé ganache-szal bevont mázat.
- Fedezd fel gyors olasz keksz- és desszertreceptjeinket blogunkon, valamint kollégáink videóit.
Ezt láttad már? Kinder Maxi torta, a gyermekeim sztrájkolni tudnak érte
Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok ehhez a finom süteményhez!