Én most a legkedveltebb szőlő lekvár készítését tanítom meg nektek. Garantáltan az egész család imádni fogja!
Szőlőlekvár szabolcsi módra
Hozzávalók:
Édes, érett szőlő , ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékba tedd bele a leszemezett szőlőt ( Szabolcsban egy 22 L-es lábasba tettük bele ) Édes, Izabella fajtából készítsd, így mindössze fél kiló cukorra van szükség hozzá. Főzd össze a szőlőt a cukorral, majd passzírozd át.
Ajánlott: Házi sztracsatella sütés nélkül! Nagyon jó sütike, imádom imádom és imádom
Az átpasszírozott szőlőlevet tedd vissza a tűzre, és addig főzd, míg be nem sűrűsödik. Tehetsz hozzá egy csokor mentát, isteni íze lesz tőle! Ezután még forrón szedd csírátlanított üvegekbe a kész lekvárt, és szárazdunsztban hagyd kihűlni. Az üvegeknek ebben a formában kell kihűlnie teljesen, amely akár 2-3 napig is eltarthat. Amennyiben fejre állítod az üveget biztosan nem kap oxigént sehol és nem megy tönkre a lekvárod. Amint az üvegek teljesen kihűltek viheted is őket a spejzba vagy a pincébe.
Én már csak ezzel a szabolcsi trükkel főzöm be a szőlőt télire, mert egyszerű, gyors és isteni a lekvárom. A családom imádja és már a gyerekek is egyedül megpróbálkoztak idén a lekvár főzéssel. Szóval még egy okkal több, hogy most te is megtanuljad ezt a módszert és feltöltsd szőlőlekvárral az éléskamrádat! Jó étvágyat hozzá. Garantáltan ízleni fog!
Ezt olvastad már? Megfogadtam a mosógép szerelő tanácsát: már soha többé nem mosok 40 fokon