hirdetés
Mialatt főtt a hús összeállítottam az alábbi gyors, olcsó fűszerkeveréket
Hozzávalók a fűszerkeverékhez:
- 1 ek paprikaörlemény
- 1 ek fokhagyma granulátum
- 1/3 ek őrölt kömény
- 1 tk fehérbors és egy kevés frissen tört feketebors
- 1 ek só
Ezt láttad már? Leveles tészta tekercs sonkával és sajttal 10 perc alatt
- 30 perc után kivettem a főzővízből a húst, papírtörlővel elég alaposan áttörölgettem, majd leitattam róla a felesleges nedvességet.
- A húsos részt beírdaltam kb. 2 cm-es csíkokra, de csak a zsíros rétegig.
- Bekentem jó alaposan a fűszerkeverékkel és egy kizsírozott tepsibe helyeztem a bőrös résszel felfelé.
- Egy villával jó alaposan megszurkáltam a bőrt és utána sóval jól bedörzsöltem. 200 C-ra előmelegített sütőben 1 óráig sütöttem.
- A végén grillfokozaton még 5 percig sűlt, hogy a bőre jó ropogós legyen.
És kész is van az ízletes ebéd, vagy vacsora, érdemes kipróbálni mindenkinek!
Ezt olvastad már? Zalai kelt rétes recept, ahogy a mami csinálta