ÉrdekesMagazin.hu

Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Négerkocka, gyermekkorom kedvence, így lehet tökéletesen elkészíteni:

négerkocka
hirdetés

A NÉGERKOCKA ELKÉSZÍTÉSE:

1. A tojásokat a cukorral, mézzel habosra keverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
2. Nagyon fontos, hogy sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A megsült, forró piskótát vékonyan lekenjük 1-2 ek. baracklekvárral. Hagyjuk kihűlni!
3. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, citrom levével gőz felett kemény habbá verjük és a piskótára kenjük. Hűtőbe tesszük egy kis időre dermedni.
4. A kakaóport, cukrot, vizet összekeverjük egy kis lábasban, majd felfőzzük.
5. Tűzről levéve hozzá keverjük a margarint vagy vajat,vissza tesszük a lángra, simára összeforraljuk, de lassú tűznél.
6. Levesszük a lángról, kicsit hagyjuk hűlni, de nem hidegre és a hab tetejére csurgatjuk.
7. A tálcát egy kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletesen kerüljön a máz a hab tetejére.
8. Hűtőbe tesszük, hagyjuk megdermedni a bevonatot. Forró vízbe mártott késsel,a vizet letörölve, bejelöljük a kockákat és felszeleteljük.

Ajánló: A krumplipüré készítésénél ez a 2 súlyos hiba, amit a háziasszonyok nagy része elhibáz

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!