A dietetikusok kiemelik, hogy a kocsonya gazdag aminosavakban, amelyek könnyen felszívódnak, emellett a magas kollagéntartalma miatt jótékony hatással van a bőrre. Ezért is használják a kozmetikai iparban regeneráló tulajdonságai miatt. A kocsonya rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a bőr, a haj és a körmök egészségéhez is, köszönhetően a benne található lizinnek, ami erősíti az immunrendszert, és segíti a kollagén felszívódását.
Ajánló: Szilvásgombóc recept, már évek óta nem csináltam
A tökéletes kocsonya titka a kioldódó zselatinban rejlik, amelyhez sok csontot, bőrt, fület és körmöt érdemes belefőzni. Ha friss salátával tálaljuk, még egészségesebbé tehetjük ezt a fogást.
Személy szerint imádom a kocsonyát, és nálunk minden karácsonyi asztalon ott van. Bár megosztó étel, az idősebb generáció körében különösen népszerű, még ha a fiatalok között kevésbé is kedvelt.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!