Elkészítés:
Keverd össze a vízet, sót, cukrot, ecetet, nátrium-benzoátot és borként egy nagy tálban. Addig keverd, amíg minden teljesen fel nem oldódik.
Darabold fel az uborkát, káposztát, hagymát és paprikát egyenlő méretű darabokra. Egy nagy tálban keverd össze a feldarabolt zöldségeket a sóval, cukorral, ecettel, nátrium-benzoáttal és borkénnal.
Hagyd állni a zöldségeket egy napig, közben néhányszor keverd meg.
Töltsd meg a 5 literes vödröt a zöldségkeverékkel, majd öntsd rá az előre elkészített sóoldatot.
Másnap a zöldségeket üvegekbe töltheted, és a rajta keletkezett levet ráöntheted.
Ez a savanyúság tökéletesen megőrzi ropogós állagát és ízét. Próbáld ki ezt a nem dobálós, különleges receptet, és garantáltan elnyeri az egész család tetszését!
Egy kis almás mákos süti recept, nagyon finom lett
Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es
Forrás: ketkes