hirdetés
Mézes kalács szelet recept, ha már unod a hagyományosat
A mézeskalács szelet az ünnepek királynője: illatos, puha, és éppen annyira édes, hogy mindenki újabb és újabb szeletet kérjen belőle. A recept egyszerűen követhető, és az eredmény mindenki szívét megdobogtatja.
Ez is érdekelhet: Így készül a karácsonyi kocsonya, ettől a hozzávalótól lesz igazán tökéletes
Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 kk szódabikarbóna
- 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk fahéj (elhagyható)
- 25 dkg méz
- 6 dkg vaj
- 1 db tojás
A krémhez:
- 2 dl búzadara
- 1 liter tej
- 2-3 csomag vaníliás cukor
- 35-40 dkg vaj vagy margarin
- 35-40 dkg porcukor
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!