Elkészítés:
Kifli alap:
Karikázd fel a 7 db szikkadt kiflit. Melegíts fel 6 dl tejet, és keverj bele 10 dkg cukrot. Add hozzá a darált mákot (1 csomag, 20 dkg), majd keverd bele a 3 tojássárgáját. Öntsd a mákos tejes keveréket a felkarikázott kiflikre, majd alaposan keverd össze, hogy a kiflik teljesen átitatódjanak. Az így elkészült masszát egy kapcsos tortaformába simítsd el, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 30 percig.
Pudingos krém:
Főzz 2 csomag pudingot 1 liter tejjel és 6-7 evőkanál cukorral. Amikor a puding kész, keverd bele a felvert habtejszínt (2 dl). Közben áztasd be a 8 g zselatint kevés vízbe, majd amikor megdermedt, enyhén melegítsd vissza, és keverd bele a pudingos krémbe. A pudingkrémet öntsd a sütött mákos kiflialapra, és egyengesd el.
Hűtés:
Tedd a tortát hűtőbe legalább 1 órára, hogy a krém megdermedjen.
Hab a tetejére:
Gőz felett verd kemény habbá a 3 tojásfehérjét 5 evőkanál cukorral. Nyomózsák segítségével halmozd a habot a torta tetejére.
Ha szeretnéd, szakácsfáklyával óvatosan karamellizálhatod a habot, hogy látványosabb legyen.
Tálalás: Tálalás előtt érdemes még egy kis időre hűtőbe tenni, hogy a hab is megszilárduljon.
Hetente öntök egy zacskó sütőport a mosógépbe, amióta tudom, hogy mire jó
Ez már sok: kiderült hova tűnik a pénz, ha nem váltjuk vissza a palackokat
Ez a sütőpapír titkos funkciója, amit a gyártók próbálnak titokban tartani