Elkészítés:
A velőscsontok vágott felét alaposan dörzsöld be sóval. Ez segít megőrizni a velő ízét és állagát főzés közben. A csontokat helyezd egy nagy fazékba, önts rá hideg vizet, és lassú tűzön kezdd el főzni. Amint a hab megjelenik a tetején, szűrővel távolítsd el.
Ha már nem habzik, add hozzá a megtisztított sárgarépát, fehérrépát, zellert, vöröshagymát, fokhagymát, az egész paprikát és a fűszereket (szemes bors, petrezselyem, snidling).
Tartsd a levest lassú, gyöngyöző forrásban, és főzd 2-3 órán keresztül. Ezalatt az ízek tökéletesen összeérnek. A főzés végeztével a velős csontokból a velőt óvatosan kiütheted. Egy szelet pirítóskenyérre helyezve, sóval megszórva mennyei csemege!
A levest szűrd le, hogy tiszta, aranyló alaplevet kapj. Főzd bele a levesbetét tésztát. A kész levest a megfőtt zöldségekkel együtt tálald. Adj mellé friss kenyeret vagy pirítóst, hogy még tartalmasabb legyen.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es