Elkészítés
A langyos tejben oldd fel a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és hagyd, hogy felfusson (kb. 5-10 perc). Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót, az egész tojást és a tojássárgáját, a megolvasztott margarint, majd add hozzá a felfuttatott élesztős tejet. Dagaszd sima, rugalmas tésztává. A tésztát három egyenlő részre oszd úgy, hogy az egyik rész kicsit nagyobb legyen, mint a másik kettő (ez lesz a fehér tészta).
Az egyik kisebb részhez keverj 1 evőkanál hagyományos kakaóport és egy evőkanál tejet, majd dolgozd bele a tésztába. A másik kisebb részhez adj fekete kakaóport ugyanúgy, és dolgozd össze a tésztával. Így lesz egy fehér, egy világosabb barna, és egy sötétbarna tésztád.
Letakarva hagyd a tésztákat kb. 1 órán át pihenni, amíg megkelnek. Mindhárom tésztát oszd 6 vagy 8 egyenlő részre (a példában 8 részre), sodord mindegyiket hosszú, forma méretű rudakká. A fekete tésztarudakat lapítsd ki sodrófával, és tekerd bele a világosabb barna rudakat, ezután a fehér tésztát is lapítsd ki, és burkold vele a barna tekercseket.
Helyezd a kész rudakat egymás mellé egy sütőformába úgy, hogy a leopárdmintázat majd szépen kialakuljon sütés közben.
Kend meg a kalács tetejét tojással, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd aranybarnára, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Krémes piskótaszelet recept: én így szeretem, mikor jó sok krém van benne