Kacsaaprólék-leves tejszínnel
Hozzávalók:
- 60 dkg kacsaaprólék
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 vékony cikk zellergumó
- 15 dkg zöldborsó
- só, őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 citrom
A megmosott és lecsepegtetett kacsaprólékot kisebb darabokra vágjuk, fazékba tesszük, és felöntjük másfél liter hideg vízzel. Ha felforrt a tetejéről leszedjük egy szűrő segítségével a habot. Ezután hozzáadjuk az apróra kockázott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, majd beleszórjuk a zöldborsót is és közepes hőfokon főzzük. Közben sóval, borssal ízesítjük, és amikor már majdnem megfőtt a leves, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. A tejszínt és a lisztet simára keverjük, kevés forró levest merünk hozzá, és gyors kevergetés mellett a forró leveshez öntjük. Ha újra forrt, lehúzzuk a tűzről és sóval, borssal valamint a citrom levével pikánsra ízesítjük. Tálaláskor forrón tányérokba szedjük, és megszórhatjuk még pluszban az aprított petrezselyemmel.
A következő receptért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!