Krémes orosz céklasaláta recept: tökéletes sült húsok mellé
A cékla az egyik legegészségesebb zöldség, különösen a vitaminhiányos téli hónapokban, amikor szezonja van. Bár sokan idegenkednek a földes íze miatt, intenzív fűszerezéssel ez a probléma könnyen orvosolható.
Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen kiváló vérképző, és kutatások szerint hozzájárulhat a daganatos sejtek szaporodásának gátlásához. Vérszegénység esetén is ajánlott, valamint gazdag A-, B1-, B2- és C-vitaminban, továbbá folsavban, foszforban, káliumban, kénben, magnéziumban és nátriumban. Vashiány esetén különösen hasznos, sportolóknak pedig a teljesítményük növelése érdekében a céklalé fogyasztása is javasolt.
Ajánló: Baconbe göngyölt, sült túrós csusza – ez valami fantasztikus
Hozzávalók (4 adag):
- 5 darab cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- Ízlés szerint só és bors
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!