Elkészítése:
A tojásokat ketté választod. Keverd el az élesztőt 300 ml tejben, az 1 kanál porcukorral, hagyjad egy kicsit pihenni.
Ezek után add hozzá a liszthez a tojások sárgáját, a másik kanál cukrot és az élesztős tejet. Hagyjad körülbelül 30 percet pihenni a palacsinta tésztát, addig amíg egy kicsit megpuffad. Ezután verd fel a tojásfehérjéket, óvatosan keverd össze a tésztával, majd add hozzá a maradék (300ml) tejet es a vizet.
Olajozott tepsiben sütjük, úgy mint a rendes palacsintákat. Nagyon finom omlós, puha palacsintát fogsz kapni.
Én külföldön élek, itt más a liszt. Lehet neked egy picivel kevesebb tej kell mint nekem kellett. A tésztának egy picivel sűrűbbnek kell lennie mint a hagyományos palacsinta tésztának.
Ajánló:
Különleges fánk a nagymamám receptje alapján, amit a családban mindenki istenít