hirdetés
Krém hozzávalói:
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál őrölt kávé
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 5 evőkanál darált dió
Krém elkészítése:
A lisztet összekeverem az őrölt kávéval, majd csomómentesen elkeverem a tejjel és a vaníliás cukorral. Sűrűre főzöm a keveréket.
A vajat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a darált diót és a kihűlt krémet. Géppel simára keverem őket.
Összeállítás:
A kihűlt tésztára kenem a krémet. Gőz felett megolvasztok egy tábla étcsokit (én Tibi étcsokit használok, 65% kakaótartalommal) kb. 5 dkg vajjal. A megolvasztott csokit rákenem a krém tetejére.
Tipp:
A süteményt kb. 28×28 cm-es nagyobb méretű kocka tepsiben készítem.
Linczer Csilla konyhájából!
Ez egy nagyon finom és olcsó étel, a nagymamám sokszor készítette
A legfinomabb retro vajkrém, ami tökéletes a tortákhoz vagy süteményekhez