A vajat lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk. A rántást folyamatos keverés mellett felengedjük forró tejjel, és simára keverjük. Szükség esetén botmixert is használhatunk. A mártásba belekeverjük a reszelt trappista sajtot, és sóval, fehérborssal ízesítjük.
A sütőtálat a pecsenyelével kikentjük. Körberakjuk a karfiolos gombócokat, a közepére pedig a csirkemellet helyezzük. Az egészet leöntjük a sajtmártással, és ismét csirkemell darabokat teszünk rá. A tetejét pecsenyelével locsoljuk meg. Az egészet visszatesszük a sütőbe, és további fél órát sütjük 200 fokon alsó-felső sütésen.
Egyetlen hibája, hogy túl finom, ezért mindig kevésnek bizonyul. Jó étvágyat kívánok!
Forrás: ketkes
Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es
Íme a gyümölcsleves titka, amit a háziasszonyok 90%-a nem ismer