Mindegy is ki melyik változat mellett dönt, a lényeg, hogy finom legyen. Íme a legfontosabb tudnivalók és trükkök, hogy a főzés problémamentesen menjen, az eredmény pedig százszázalékos legyen.
Első lépés: Hozzávalók
Mint minden ételnél, úgy a kocsonyánál is a legfontosabb a jó minőségű hozzávaló. Főleg csontos húsokat használjunk: csülök, köröm, fül, orr, bőr és akár farok is lehet benne, de füstölt húst is használhatunk. A mennyiség az ugye mindenütt másként alakul, de például, ha egy öt literes lábasban főzzük, akkor legalább egy kiló húst használjunk.
Ezt olvastad már? Itt a hozzávaló, amitől tökéletes lesz a gyümölcsleves, ezt a háziasszonyok 90%-a nem ismeri
Második lépés: Előkészítés
A kiválasztott húsdarabokat alaposan tisztítsuk meg, ha maradt rajta szőr, azt a gázláng felett perzseljük le. Ha füstölt húsból készítjük, illetve azt is használunk, akkor érdemes azt rövid időre beáztatni. Amennyiben zöldséget is szeretnénk bele tenni, úgy azokat is tisztítsuk meg, de ne vigyük túlzásba a mennyiséget. A finom kocsonya fontos hozzávalója a só, bors, néhány darab babérlevél és minél több fokhagyma. Ez utóbbi biztosítja a kocsonya intenzív ízét.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!