hirdetés
Kakaspörkölt készült estére nálunk, mennyei finom lett
Ha egy igazán laktató, házias fogásra vágysz, ezt a hagyományos kakaspörköltöt ne hagyd ki. Néhány alapvető hozzávalóval, lassú tűzön főzve, fantasztikus ízeket varázsolhatsz az asztalra. Köretként galuskával vagy akár túrós csuszával tálalhatod.
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad
Hozzávalók:
- 2,5 kg háztáji kakas (egész)
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál sertészsír (vagy mangalicazsír)
- 3 evőkanál fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- 2 db babérlevél
- 2 dl száraz vörösbor (vagy szűrt víz)
- 2 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
- fekete bors ízlés szerint
- 3 teáskanál zsálya (opcionális)
- 1 csokor kakukkfű (opcionális)
- 1 teáskanál őrölt kömény (opcionális)
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!