hirdetés
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplihoz hozzáadjuk a tojást, sót, és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Amikor a sztrapacskák feljönnek a víz tetejére, további 4-5 percig főzzük őket. Leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát kockákra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. A kisült szalonnadarabokat kiszedjük, a zsírt pedig a sztrapacskával összekeverjük.
A juhtúrót kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a sztrapacskához és alaposan összeforgatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Forrás: ketkes
Ez is érdekelhet:
Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik