Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Juhtúrós sztrapacska recept, kaprosan, tejfölösen, jó sok szalonnával

hirdetés

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és a legkisebb lyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt krumplihoz hozzáadjuk a tojást, sót, és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.

A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Amikor a sztrapacskák feljönnek a víz tetejére, további 4-5 percig főzzük őket. Leszűrjük és félretesszük.

A szalonnát kockákra vágjuk és egy serpenyőben ropogósra sütjük. A kisült szalonnadarabokat kiszedjük, a zsírt pedig a sztrapacskával összekeverjük.

A juhtúrót kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a sztrapacskához és alaposan összeforgatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Forrás: ketkes

Ez is érdekelhet:

Ez a legerősebb és legolcsóbb természetes műtrágya és rovarirtó, sokan mégsem ismerik

Ez a legfinomabb házi bodzaszörp – bombabiztos recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!