Elkészítés
A darált húshoz hozzákeverjük a félig megfőtt rizst, az apróra vágott és zsíron üvegesre párolt hagymát, majd sóval és borssal fűszerezzük. Ha szeretnénk lazítani a töltelék állagát, adhatunk hozzá egy tojást, vagy egy marék finomra vágott savanyú káposztát. A 8-10 káposztalevelet eltávolítjuk a vastag erektől, és mindegyiket megtöltjük a hússal úgy, hogy a közepére egy kanálnyi tölteléket teszünk, majd a levél alsó részét felhajtjuk, a két oldalát szorosan feltekerjük, a felső szélét pedig óvatosan benyomkodjuk.
Egy nagy lábosban megpirítjuk a maradék hagymát zsiradékon, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, majd a vágott savanyú káposzta felét a lábas aljára tesszük. A csontokat, bőrös részeket vagy szalonnát is elhelyezzük a káposzta közé, majd a töltelékeket, sertésoldalast rétegezve hozzáadjuk. A tetejére ismét káposztát teszünk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje az ételt. Lassú tűzön, fedő alatt kb. 2 órán keresztül főzzük, amíg minden jól megpuhul.
A recept folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!