hirdetés
Itt a tökéletes, elronthatatlan töltött káposzta receptje: így szúrják el a legtöbben
Vannak azonban, akik még csak most készítik először, vagy nem találták meg a tökéletes receptet. Ne aggódj! A töltött káposzta elkészítése nem bonyolult, és nehéz igazán elrontani. Íme néhány tipp, hogy az étel tökéletes legyen.
Több változata ismert más nemzetek konyháiban is, például a török, orosz és arab konyhákban. A magyar változat elődje a káposztás hús volt, a töltött káposzta pedig a 18. században terjedt el Magyarországon.
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús (esetleg fele marha)
- 30 dkg sertésoldalas
- 10 dkg rizs
- 8-10 db savanyú káposztalevél
- 1 kg szálas savanyú káposzta
- 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
- Só, bors, pirospaprika
- 1 hagyma
- 2 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- (+1 tojás)
A recept folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!