Nem csak a magyaros elkészítés lehet finom
Az indiai és közel-keleti konyha egyik leggyakrabban használt alapanyaga a lencse. Bátran ajánljuk az indiai fűszerezésű lencsét is, ha különleges vacsorával szeretnénk elkápráztatni a családot. Ebben az esetben citrommal, kurkumával, római köménnyel, gyömbérrel, fekete mustármaggal és a végén friss korianderrel fűszerezzünk. Próbálják ki ha szeretik a keleti ízeket!
Milyen lencsét válasszuk?
A lencsének rengeteg fajtája van, amit már bárhol beszerezhetünk még a különleges fajtákat is. Nálunk itthon leginkább a közepes, zöldes-barnás színű lencse terjedt el, míg Indiában és a Közel-Keleten a vörös lencse sokkal kedveltebb, mert apró szemű, élénk narancsos színű. Nagy előnye a miénkkel szemben, hogy néhány perc alatt puhára fő, sőt, legtöbbször szét is fő így leginkább pürének, krémlevesnek vagy ételek sűrítésére alkalmas. Az apró, fekete szemű beluga lencse is gyorsan megfő, feszes héjának köszönhetően egyben marad főzés közben és extraság benne az íze, ami fűszeres, aromás.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!