Miért érdemes leveseket fogyasztani?
Miért érdemes leveseket fogyasztani? A rendszeres leves fogyasztásnak tudományos vizsgálatok szerint komoly szerepe van az egészségünk megőrzésében. A tanulmányokból kiderült, hogy azok a személyek, akik gyakrabban fogyasztanak levest, kevesebb zsírt és kalóriát visznek be a szervezetükbe, ritkábban van súlytöbbletük, alacsonyabb a vér koleszterinszintjük, sőt a szív és érbetegségekre vonatkozó kockázati tényezők is sokkal kedvezőbbek, mint a levest nem vagy csak ritkábban fogyasztók körében.
FRISS ÉRDEKESSÉGEK, RECEPTEK ITT >>>
A leves fogyasztás:
• biztosítéka a megfelelő folyadékpótlásnak,
• az éhségérzet hatékony csillapításával csökkenti a kalóriabevitelt
• a felhasznált nyersanyagokból kioldódott tápanyagok könnyen felszívódnak
• az íze, színe, illata, zamata étvágygerjesztő, segíti az emésztőenzimek termelődését
• fokozza a gyomornedv képződését, mintegy előkészítve azt a további ételek befogadására
• az alacsony energiatartalmú zöldség- és gyümölcs-leveseket a diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják, mert nagy mennyiségű folyadék-, és rost-tartalma miatt gyorsan jóllakottság-érzetet biztosít
Ezt olvastad már? Tökéletes házi barackbefőtt azokra az időkre, amikor télen megkívánsz valami barackos finomságot
Egy leves annál értékesebb minél több zöldséget, vagy gyümölcsöt tartalmaz, mivel ezáltal magasabb lesz a rost-, vitamin- (B, E, béta-karotin) és ásványianyag-tartalma (Kálium,Magnézium).