Elkészítés:
A tojásokat válaszd szét fehérjére és sárgájára. A tojássárgákat habosítsd ki a cukorral egy tálban, amíg könnyű, világos masszát nem kapsz.
A cukros tojássárgájához add hozzá az olvasztott, de nem forró vajat vagy margarint, majd keverd bele a lisztet, szemes mákot és a tejet. Alaposan dolgozd össze, hogy csomómentes legyen.
A tojásfehérjékhez adj egy csipet sót, és verj belőlük kemény habot. Ezt a habot óvatosan forgasd bele a tejes-mákos masszába, hogy a tészta könnyű és levegős maradjon.
A tésztát (ami híg állagú lesz) öntsd a sütőpapírral kibélelt formába. 160 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) süsd meg kb. 60 perc alatt, amíg a sütemény szép aranybarnára sül.
Várd meg, amíg teljesen kihűl, csak utána szeleteld fel. Ha szeretnéd, porcukorral megszórhatod a tetejét díszítésként.
Jó étvágyat!