ÉrdekesMagazin.hu

hirdetés

Íme a japán trükk: ettől lesz isteni finom a főtt rizs

Íme a japán trükk: ettől lesz isteni finom a főtt rizs
hirdetés

A tökéletes rizs elkészítése:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy magasabb serpenyőt előmelegítünk. Hozzáadjuk az olajat, hagyjuk felforrósodni, majd ráöntjük a rizst és kb. 1 percig folyamatos kevergetés mellett átpirítjuk. Ezután forró vizet öntünk rá (1 csésze rizshez 1,5 csésze vizet számolunk), megsózzuk, lefedjük és alacsony hőfokon 15 percig főzzük. Ne keverjük, ne ellenőrizgessük! Negyed óra elteltével levesszük a fedőt, és egy kétágú húsvillával átkeverjük a rizst. 

Ha túl sok vízben főzted volna, tegyél rá egy szelet fehér kenyeret és így főzd kis lángon egy ideig: a kenyér felszívja a felesleges vizet.

Bízom benne, hogy ez a japán módszer neked is megkönnyíti a rizs főzését ezentúl. Én kipróbáltam és azóta csak így készítem el. A családom, barátaim egytől egyig ez a recept szerint főzik otthon már csak a rizst. Próbáld ki te is, biztosan nem fogsz csalódni. 

Ajánlott: Megőrjít, annyira finom, fantasztikus sajtos kenyér recept

2 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés

Üdvözlünk az ÉrdekesMagazin.hu-n! Nálunk érdekességeket, recepteket, kertészeti cikkeket, híreket, naprakész információkat találhatsz . Jó időtöltést, olvasgatást kívánunk! Szép Napot!

hirdetés
error: Content is protected !!