Elkészítése:
1 dl langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval egy tálban. Hozzáadjuk a tört krumplit, az étolajat és a megkelt élesztőt. A megmaradt langyos vízzel puha tésztát gyúrunk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleegyengetjük. 180 fokra melegített sütőben 5 percig elősütjük.
A sütőből kivesszük. Megkenjük zúzott fokhagymával ízesített tejföllel. Gazdagon megszórjuk a darabokra vágott sonkával, kolbásszal és sajttal. A tetejét reszelt sajttal hintjük meg.
Visszatesszük a sütőbe és további 15-20 percig sütjük, míg a sajt szép színt kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Lilahagymával tálaltam, rá is lehet sütni, de mi így szeretjük.
Savanyított cukkini a nagymamám receptje alapján
Gyümölcsös pite recept: Így készül a 2. kedvenc desszertem
Erdélyi háziasszonyok elárulták: Ez a roppanós házi kovászos uborka féltve őrzött titka