Meddig áll el a héjas dió?
A héjas dió hűvös helyen akár 1-2 évig is eláll, de érdemes mielőbb megtörni, hogy a belső mag tovább megőrizze frissességét. A megtört diót ezután légmentesen záródó befőttes üvegben vagy csatos üvegben tároljuk. Ha van elegendő helyünk a fagyasztóban, akkor ott is biztonságosan tárolható, így elkerülhetjük, hogy a dió megavasodjon.
Így védd meg a szobanövényeidet a kártevőktől
Darált dió tárolása fagyasztóban
Ha fekete dióval (dióburok-fúrólégy által károsított dióval) van dolgunk, akkor a legjobb módszer, ha azonnal megtörjük a termést, így minél több diót tudunk megmenteni. Mivel ebben az esetben a termésnek nincs lehetősége kiszáradni, a pucolt vagy darált diót azonnal helyezzük a fagyasztóba. Így megakadályozhatjuk az avasodást. A diót közvetlenül sütés vagy felhasználás előtt vegyük ki a fagyasztóból. Ha előre tudjuk, hogy másnap szükségünk lesz rá, akkor érdemes előző este kivenni és szobahőmérsékleten lassan felengedni.