Így tárold helyesen a diót, hogy sokáig elálljon
Az elmúlt években hazánk diótermése jelentősen visszaesett, elsősorban a dióburok-fúrólégy károsítása miatt, amely nyugat felől terjedve már a Duna túloldalán is komoly pusztítást végzett. Ezért különösen fontos, hogy a meglévő diókészleteinket megfelelően tároljuk, hogy hosszabb távon is felhasználhatók maradjanak.
Ezt tedd a murvafürttel januárban, hogy nyáron kétszer annyi virágot hozzon
A dió tárolása befőttes üvegben
Amennyiben a termést nem károsította a dióburok-fúrólégy, az érett diót szüret után ki kell szárítanunk. Ennek legjobb módja, ha a diókat száraz, jól szellőző helyen – például padláson, fedett teraszon vagy garázsban – terítjük ki. A szárítási folyamat általában 2 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt időnként forgassuk meg a diókat, hogy minden oldalukon egyenletesen száradjanak. A teljesen kiszáradt diót végül lyukacsos zsákba tehetjük, amelyet felfüggesztve tárolhatunk.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!