2. Figyelj a sütőporra és a szódabikarbónára!
Ezek az összetevők biztosítják, hogy a muffin szép magasra emelkedjen. Ha a recept szódabikarbónát ír, ügyelj arra, hogy valamilyen savas hozzávaló (például író vagy citromlével elkevert tej) is legyen a tésztában, különben nem fog működni.
3. Ne hagyd állni a masszát!
A tészta elkészítése után ne várj sokáig, mert a belekevert levegő elillanhat, ami miatt a muffin összeesik. Azonnal adagold ki a formákba.
4. Használj fagylaltoskanalat az egyenletes adagoláshoz!
Így minden muffin azonos méretű lesz, és egyenletesen sül. Ha szilikonformát használsz, töltsd meg azt a tepsiben, hogy elkerüld a massza kiborulását.
5. Ellenőrizd a sütési időt!
A legtöbb muffin 15 perc alatt elkészül. Egy tűpróbával egyszerűen megnézheted, hogy kész van-e: ha a beleszúrt tű tisztán jön ki, a süti megsült. Ha ragacsos, süsd további 5 percig.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!