Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így lesz mindig tökéletes a muffinod – Ezt a 8 titkot ismerned kell

hirdetés

2. Figyelj a sütőporra és a szódabikarbónára!
Ezek az összetevők biztosítják, hogy a muffin szép magasra emelkedjen. Ha a recept szódabikarbónát ír, ügyelj arra, hogy valamilyen savas hozzávaló (például író vagy citromlével elkevert tej) is legyen a tésztában, különben nem fog működni.

3. Ne hagyd állni a masszát!
A tészta elkészítése után ne várj sokáig, mert a belekevert levegő elillanhat, ami miatt a muffin összeesik. Azonnal adagold ki a formákba.

4. Használj fagylaltoskanalat az egyenletes adagoláshoz!
Így minden muffin azonos méretű lesz, és egyenletesen sül. Ha szilikonformát használsz, töltsd meg azt a tepsiben, hogy elkerüld a massza kiborulását.

5. Ellenőrizd a sütési időt!
A legtöbb muffin 15 perc alatt elkészül. Egy tűpróbával egyszerűen megnézheted, hogy kész van-e: ha a beleszúrt tű tisztán jön ki, a süti megsült. Ha ragacsos, süsd további 5 percig.

A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!

2 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!