hirdetés
Elkészítés:
Mosd meg jól a karfiolt, tisztítsd meg és szedd rózsáira. Főzd körülbelül 1 liter enyhén sós vízben 15 percig, amíg megpuhul. Szűrd le, de a főzővizet tartsd meg.
Egy lábasban olvaszd meg a vajat vagy a margarint. Add hozzá a lisztet és keverd jól össze. Óvatosan öntsd hozzá a karfiol főzővizét, és főzd 7 percig. Vedd le a lábast a tűzről.
Ezek is érdekelhetnek:Csurgatott tojás leves, buggyantott tojással, olcsó, de finom étel
Egy kis tálban keverd össze a tojássárgáját a tejföllel. Óvatosan add a leveshez, folyamatos keverés mellett. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és más fűszerekkel ízlés szerint.
Tedd vissza a karfiolrózsákat a levesbe, és tálald a finom karfiolkrémlevest.
A cikk folytatódik, kattintson a Hirdetés alatti Következő gombra!