Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül az én francia krémesem

franciakremes
hirdetés

Elkészítés

A leveles tésztát kettévágjuk, és mindkét lapot 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A pudingporokat, kristálycukrot és vaníliás cukrot a vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve még forrón belekeverjük a 7 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. A krémet az egyik tésztalapra simítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A porcukrot egy kevés vízzel világos borostyánszínűre karamellizáljuk. Közben a tejet a kávéval és liszttel csomómentesre keverjük, majd a karamellhez öntjük. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg sűrű nem lesz (kb. 10 perc). Levéve a tűzről belekeverjük a vajat, amíg teljesen elolvad. A mázat a második tésztalapra kenjük, majd a kívánt méretű kockákra vágjuk.

A habtejszínt ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt vaníliás krém tetejére simítjuk.

A kockákra vágott tésztalapot óvatosan a tejszínhab rétegre helyezzük. Az elkészült süteményt hűtőben tároljuk, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.

    Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!