Elkészítés
A leveles tésztát kettévágjuk, és mindkét lapot 200 fokon, előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. A pudingporokat, kristálycukrot és vaníliás cukrot a vízzel sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve még forrón belekeverjük a 7 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. A krémet az egyik tésztalapra simítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot egy kevés vízzel világos borostyánszínűre karamellizáljuk. Közben a tejet a kávéval és liszttel csomómentesre keverjük, majd a karamellhez öntjük. Közepes lángon kevergetve főzzük, amíg sűrű nem lesz (kb. 10 perc). Levéve a tűzről belekeverjük a vajat, amíg teljesen elolvad. A mázat a második tésztalapra kenjük, majd a kívánt méretű kockákra vágjuk.
A habtejszínt ízlés szerinti porcukorral kemény habbá verjük, és a kihűlt vaníliás krém tetejére simítjuk.
A kockákra vágott tésztalapot óvatosan a tejszínhab rétegre helyezzük. Az elkészült süteményt hűtőben tároljuk, hogy szépen összeálljon és könnyen szeletelhető legyen.
Ezt olvastad már? Körömpörkölt – Így készíti a nagyanyám, a családom szerint ez 10/10-es