hirdetés
Így készül a világ legkrémesebb krumplipüréje – A michelin-csillagos séf elárulta a titkát
A krumplipüré az egyik legegyszerűbb köret, amit szinte mindenki szeret, de az elkészítése nem mindig olyan egyszerű, mint gondolnánk – csomós, száraz vagy gumis állagú végeredmény is előfordulhat, ha nem tartunk be néhány fontos alapszabályt. Íme, a legjobb tippek a hibátlan krumplipüréhez!
Ezt ki kell próbálnod: egyszerű, gyors és zseniális vacsora ötlet
1. A megfelelő burgonya kiválasztása
A krumplipüréhez lisztes fajtájú burgonyára van szükség, amelyek magas keményítőtartalmuk miatt könnyen krémes állagot adnak. Az Ella és a Ditta fajták ideálisak, de a kifliburgonyák, például a somogyi kifli vagy a ratte burgonya is remek választás. Ezeket a fajtákat általában sárga vagy világosbarna héjukról lehet felismerni.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!