Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Így készül a selymes tökfőzelék nagymama receptje alapján

Így készül a selymes tökfőzelék nagymama receptje alapján
hirdetés

Elkészítés:

Aprítsd fel a hagymát és a kaprot, ügyelve arra, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok.

Forrósítsd fel az olajat egy lábasban, majd pirítsd meg rajta a hagymát egy csipet sóval. Amikor a hagyma üveges, add hozzá a reszelt tököt, és párold 15 percig. Ha szükséges, adj hozzá 1 dl vizet.

Keverd össze a lisztet, tejet és tejfölt, hogy csomómentes habarást kapj, majd add hozzá a párolt tökhöz.

Szórd bele az aprított kaprot, majd forrald össze az egészet 5 percig. Ízesítsd a főzeléket cukorral és ecettel, majd forrald további 2 percig, mielőtt levesszük a tűzről.

    Ez a finom és tápláló tökfőzelék akár önmagában, akár egy szelet ropogós kenyérrel is tökéletes ebéd vagy vacsora lehet!

    Ettől az egy hozzávalótól lesz tökéletes a sült krumpli

    2 / 2

    Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

    Ez tetszett, megosztom!
    hirdetés
    hirdetés
    error: Content is protected !!