Elkészítés
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és keverjük össze a sóval. A langyos tejbe keverjük bele a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk 5-8 percig pihenni, amíg az élesztő felfut. A liszthez adjuk hozzá az élesztős tejet, a tojássárgákat és az olvasztott vajat. Gyúrjunk rugalmas, puha tésztát, majd takarjuk le, és hagyjuk 60 percig kelni, amíg a duplájára nő.
Egy tálban keverjük össze a túrót, a tojást, a cukrot és a tejfölt. Ha szeretnénk extra ízt, adjunk hozzá vaníliás cukrot, citromhéjat vagy friss gyümölcsöt.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Vágjuk 8×8 cm-es négyzetekre. A tésztanégyzetek közepére ízlés szerint halmozzunk a túrós töltelékből. Fogjuk össze a tészta négy csücskét, és óvatosan nyomjuk össze a tetején.
A túrós táskákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejüket kenjük meg felvert tojássárgájával, hogy szép aranybarna színt kapjanak. Toljuk 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 15-20 percig, amíg szépen megpirulnak.
A frissen sült túrós táskákat porcukorral meghintve kínáljuk. Még langyosan a legfinomabb!
Ajánló: Kiderült a tökéletes farsangi fánk titka: erre az egy dologra kell figyelned