Elkészítés:
Az előző este áztassuk be a babot és a csülköt. A csülköt főzzük addig, amíg meg nem puhul, majd vágjuk fel kisebb darabokra. A bab főzővizét öntsük le, és friss vízzel öntsük fel.
A zöldségeket karikázzuk fel, a krumplit kockázzuk.
Egy nagy lábasban olvasszuk fel a zsírt, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Adjunk hozzá apróra vágott fokhagymát, paprikát, paradicsomot, a zöldségeket, a babot, és a húst is.
Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Az első forralás után érdemes a vizet leönteni, hogy a leves tiszta maradjon.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Ez az ízletes, tartalmas babgulyás garantáltan eltelít, és tökéletes választás a hideg téli napokra!
Ajánló: 12 retro sütemény nagymamám receptes könyvéből, ami örök kedvenc marad