Sokan olíva olaját használnak, én nem preferálom. Ki nem találjátok mi a harmadik? Persze, hogy a héjába főtt burgonya. Készítsünk elő egy tálat, ebbe mehet az apróra vágott, egy fej vörös vagy fehér hagyma. Majd jöhet a forrázás. A hagyma tele van erős illóolajokkal, de forrázás után ennek nyoma sem lesz. Míg a hagymánk áll a lében, jöhet a salátakészítés második része. Hozzávalók egy kiló burgonyához: 10-12 evőkanál olaj, 5-7 evőkanál tárkony vagy almaecet, 2-3 teáskanál mustár, 3 kanál porcukor, só és fehérbors pedig ízlés szerint.
Ajánló: Sztárszakács elárulta a titkot, hogyan nem szárad ki a rántott hús sütés közben
Kimértem, majd egy tálban habverő segítségével krémesre kikevertem a hozzávalókat. Ezután jöhet a harmadik lépés, a saláta főszereplője: a burgonya. Héjastól megfőztem másfél kiló sárga burgonyát sós vízben. Még melegen meghámoztam és egy salátástálba belekockáztam.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!