hirdetés
Hozzávalók
10 db nagyobb rudihoz:
- 25 dkg túró
- 1 narancs reszelt héja,és leve
- 4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
- 5 g hideg víz
- 5 evőkanál porcukor
- kb. 20-25 dkg étcsokoládé
Ajánló: Kiderült, mi a titka: ETTŐL lesz sokáig roppanós a kovászos uborka
Elkészítés
Mindenekelőtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot.
Ezt követően a zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk, azt is mérjük meg, és kevesebb vizet fogjunk) hideg vízben kell megduzzasztani. Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm.
A recept folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!