hirdetés
Így főzd be a padlizsánt télire úgy, ahogy egy profi teszi
Hozzávalók:
- 2 kg padlizsán
- 1 liter víz
- 250 ml almaecet vagy fehérborecet
- 100 g só
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csípős paprika (opcionális, a pikáns ízért)
- 200 ml olívaolaj vagy napraforgóolaj
- Sterilizált befőttesüvegek
Ezek is érdekelhetnek:Finom roppanós tepertő, a belseje is átsül, nálunk rég így készül
Elkészítés:
A padlizsán előkészítése: Mosd meg jól a padlizsánokat és vágd őket körülbelül 1 cm vastag szeletekre vagy kockákra, ízlés szerint. Szórj sót a padlizsán szeletekre, és hagyd őket lecsöpögni egy szűrőben körülbelül 1-2 órán át. Ez a lépés segít eltávolítani a padlizsán keserűségét.
A padlizsán blansírozása:
Egy nagy fazékban forralj fel 1 liter vizet ,250 ml ecettel és 100 g sóval. Amikor a keverék elkezd forrni, add hozzá a padlizsánokat, és főzd 2-3 percig. Vedd ki a padlizsánokat, és tedd őket egy szűrőbe, hogy jól lehűljenek és lecsöpögjenek.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!