4. Előmelegített sütőbe helyezed
Jó ötletnek tűnhet előmelegített sütőbe helyezni a megtöltött a hurkát, csakhogy a hőkülönbség miatt szét is fog nyílni a bőre, hiába áztattad be és szurkáltad meg rendesen. Mindig a hideg sütőbe tedd bele, hogy egyenletesen és lassan melegedjen fel.
5. Túl magas hőfokon sütöd
Sült húsoknak nagyjából 200 fokra érdemes feltekerni a sütőt, hogy igazáb ropofósra süljenek, de a hurkának ez nagyon magas, mivel ilyen hőmérsékleten már könnyedén szétrepedhet a bél. A hurka úgy a legfinomabb, ha lassú fokon, olyan 140-150 fokos sütőben sül, így nem fog hirtelen kinyúlni a bél, és a hurka is sokkal finomabb lesz. Nagyjából 30-40 perc alatt meg is sül a finomságunk. A lassú sütés akkor is fontos, ha serpenyőben, fedő alatt készíted el a hurkát.
Cikkajánló: Így tarthatod jégmentesen a szélvédőt egy egyszerű házi tisztítószerrel és reggelre se fog befagyni!