A banán nagyon kedvelt gyümölcs, és habár egész évben kapható, a leggyakrabban ilyenkor télen fogyasztjuk. A banán héja általában a kukában landol, pedig nem kellene,hogy ez így legyen! Mutatunk néhány lehetőséget, hogy mire használhatod. Sőt, a túlérett banánt se dobjuk ki, hiszen nagyon sok mindenre felhasználható, ráadásul igazán egészséges.
Tápanyagban gazdag
A gyümölcs héja nagyon értékes, de nem a saját szervezetünk számára, így eszünkbe se jusson megenni azt. Rendkívül gazdag tápanyagokban, rostanyagokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is: kálium, magnézium, mangán, rengeteg antioxidáns, és karotinoid, fehérjéa, B6- és B12-vitamin található benne. Az érett banán szárított héja körülbelül 12%-nyi ásványi anyagot tartalmaz, melynek nagy része kálium, de jelentős a magnézium- és kalciumtartalma is, kis mértékben pedig nitrogén és kén is található benne.
A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!