Elkészítés:
A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát forró zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Beletesszük a megmosott, 2 centiméteres kockákra vágott marhahúst, és fehéredésig kevergetjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát is. Kis lángon főzzük a húst, amíg közepesen puha nem lesz, ami körülbelül másfél órát vesz igénybe.
Ekkor hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, babérlevelet és köményt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ha szeretjük a csípős ízeket, adhatunk hozzá csípős paprikát is. Ismét annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és készre főzzük. Tálalás előtt tíz perccel beletesszük a csipetkét. Amint az is puha, levesszük a tűzről, és öt-tíz percig állni hagyjuk.
Forrón tálaljuk, hogy mindenki élvezhesse a friss és ízletes gulyáslevest.
Káposztás galuska sült baconnal, olcsó és gyors ráadásul nagyon finom