Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

A zöldségárus tanácsa: ha így tárolod a zöldségeket kétszer annyi ideig friss marad

ha így tárolod a zöldségeket kétszer annyi ideig friss marad
hirdetés

Mit mivel tároljunk?

Az avokádó, a kivi és a paradicsom etilént termelnek, mint, ahogyan a banán is. Ezért tartsuk őket távol az erre érzékeny többi zöldségtől, mint a brokkoli, a sárgarépa vagy a saláta.

A burgonyát megéri az almával együtt tárolni, ugyanis így együtt tovább frissek maradnak.

A húsokat, zöldségeket és a gyümölcsöket mindig a hűtőszekrény különböző részeiben tartsd.

Csomagolás a hűtőben

Érdemes lezárt zacskóban tárolni a friss gyógynövényeket és salátazöldségeket, a zellert viszont alufóliában, így később se szottyad össze.

A sárgarépát, a salátát és a brokkolit pedig külön zacskóban tartsd a hűtőszekrényben és ügyelj rá, hogy szárazok legyen. 

Mikor mossuk meg?

A gyümölcsöket és a zöldségeket csak fogyasztás vagy elkészítés előtt mossuk meg. Felvágni is csak ekkor érdemes. Ha valamiért mégis összevágod akkor locsolj egy kevés citromlevet a gyümölcsre, így megakadályozhatod, hogy bebarnuljon például az összevágott alma, körte, vagy avokádó.

Ajánló:

7 különleges köret, ha már unod a megszokottat

Ezek a csillagjegyek a legjobb szakácsok: Ők az igazi konyhatündérek

4 / 4

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!