Mit mivel tároljunk?
Az avokádó, a kivi és a paradicsom etilént termelnek, mint, ahogyan a banán is. Ezért tartsuk őket távol az erre érzékeny többi zöldségtől, mint a brokkoli, a sárgarépa vagy a saláta.
A burgonyát megéri az almával együtt tárolni, ugyanis így együtt tovább frissek maradnak.
A húsokat, zöldségeket és a gyümölcsöket mindig a hűtőszekrény különböző részeiben tartsd.
Csomagolás a hűtőben
Érdemes lezárt zacskóban tárolni a friss gyógynövényeket és salátazöldségeket, a zellert viszont alufóliában, így később se szottyad össze.
A sárgarépát, a salátát és a brokkolit pedig külön zacskóban tartsd a hűtőszekrényben és ügyelj rá, hogy szárazok legyen.
Mikor mossuk meg?
A gyümölcsöket és a zöldségeket csak fogyasztás vagy elkészítés előtt mossuk meg. Felvágni is csak ekkor érdemes. Ha valamiért mégis összevágod akkor locsolj egy kevés citromlevet a gyümölcsre, így megakadályozhatod, hogy bebarnuljon például az összevágott alma, körte, vagy avokádó.
Ajánló:
7 különleges köret, ha már unod a megszokottat
Ezek a csillagjegyek a legjobb szakácsok: Ők az igazi konyhatündérek