Kertészeti cikkek, érdekességek receptek magazinja! Segítségünkkel megtanulhatsz sok dolgot a növényekről, virágról, ágyasokról, kertről, veteményesről, valamint hogy hogyan termeszthetsz zöldséget, gyümölcsöt otthon.

hirdetés

Ha ezt megtudod, soha többé nem teszed majd a burgonyát a hűtőbe

Ha ezt megtudod, soha többé nem teszed majd a burgonyát a hűtőbe
hirdetés

Ha ezt megtudod, soha többé nem teszed majd a burgonyát a hűtőbe

Van egy zöldség, amit nem ajánlatos a hűtőbe tárolni. A burgonyának kifejezetten nem tesz jót, akár komolyabb probléma is kisülhet belőle.

A hűtőben tárolt krumpli egy bizonyos akrilamid vegyületet szabadít fel sütéskor, főzéskor, 120 celsius fok felett történő hevítéskor. De mi is az akrilamid pontosan?

Ajánló: Soha többé büdös, dohos ruha! Ha így mosod ki őket, mindig tökéletes lesz a végeredmény!

Az akrilamidról

Fehér, szagtalan szilárd anyag, vízben és számos szerves oldószerben is oldódik. Az Acrilamidet az élelmiszerben található a természetes összetevők, azaz a cukrok és az aminosavak egyvelegéből kapjuk. Az élelmiszeriparban 2002ben fedezték fel elsőnek ezt az anyagot, Svédországban.

Megtalálható ez a káros vegyület még a különböző kávékban, kozmetikumokban, műanyagtermékekben. Az akrilamid nem, vagy kisebb mennyiségben képződik tej-, hús- és haltermékekben.

A cikk folytatódik, nyomj a tovább gombra a hirdetés alatt!

1 / 2

Kövesd az ÉrdekesMagazin cikkeit a Google Hírekben!

Ez tetszett, megosztom!
hirdetés
hirdetés
error: Content is protected !!