Réz
A réz edények csodálatosan néznek ki, nagyon jól vezetik a hőt, de van egy hátulütőjük is. Tudtad, hogy a vörösréz valójában veszélyes, ha edényként főzéshez használod?
A vörösréz amúgy fontos az emberi egészségnek… de csak nagyon kis mennyiségben. Amikor nagyobb mennyiség kerül a szervezetedbe, az akár nehézfém mérgezést is kaphatsz. Ha a vörösréz edény teljesen natúr és nincsen bevonva más anyagokkal, egyes ételek főzése során, főleg ha savas az étel vörösréz szabadul fel belőle. Ha pedig bevonatos edényt vásárolsz, nagyon figyelj oda, hogy a bevonat gyakran tartalmaz nikkelt, ami pedig egy másik mérgező anyag.
Ajánló: Így nyitható ki egy „eldobható” fűszerdaráló: újratölthető és korlátlanul használható
Jó választás lehet, ha réz edények helyett inkább a rozsdamentes acél edényekre esik a választásunk. Ezek is szépek, nagyon ellenállóak és az étel sem ragad le bennük.
A cikk folytatásáért, a reklám alatt kattints a tovább gombra!