hirdetés
Finom pacalpörköltet készítettem magyarosan! A jó pacallal nem lehet betelni!
A pacalpörkölt a magyar konyha egyik különleges fogása, bár elkészítése időigényes, az eredmény minden percet megér. A gazdag, fűszeres étel remek választás egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, különösen, ha házias ízekre vágyunk. Merülj el a magyar konyha hagyományaiban, és próbáld ki ezt a receptet!
Hozzávalók:
Pacal előkészítéséhez:
- 2 kg pacal (tisztított, előfőzött, csíkozott)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 2 teáskanál szemes fekete bors
Pörkölthöz:
- 20 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg zsír
- 40 dkg vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál őrölt kömény
- 20 dkg lecsóalap
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- Só, bors ízlés szerint
- Piros Arany ízlés szerint
- Csilipaprika ízlés szerint
- 1-2 dl vörösbor
Körethez:
- Burgonya (hasábra vágva, sós vízben főzve)
A recept folytatásáért a reklám alatt kattints a tovább gombra!